Plastové okná, Produkty RG-plast&deva, Vchodové dvere

Ako sa starať o plastové okná a dvere?

Správnou starostlivosťou a údržbou môžete zabezpečiť, aby vám okná a dvere slúžili dlhé roky. Ako na to? Pripravili sme si pre vás 5 užitočných tipov, vďaka ktorým budu vaše okná a dvere stále v dobrom stave!

Plastové okná a dvere a ich pravidelné čistenie

Odporúča sa čistiť ich aspoň dvakrát ročne, ideálne na jar a jeseň. Používajte mierne mydlovú vodu alebo špeciálne čističe na plastové okná a dvere. Vyhnite sa použitiu abrazívnych čistiacich prostriedkov, ktoré by mohli poškodiť povrch.

Starostlivosť o tesnenia

Tesnenia plastových okien a dverí majú kľúčovú úlohu pri udržiavaní tepla a izolácii. Pravidelne skontrolujte tesnenia na praskliny, trhliny alebo známky opotrebenia. Ak zistíte nejaké problémy, včas ich vymeňte. Nové tesnenia prispôsobené vášmu oknu alebo dverám pomôžu udržiavať teplo v interiéri a znížiť náklady na vykurovanie.

Mazanie závesných a zámerných mechanizmov

Pravidelné mazanie závesných mechanizmov a zámkov plastových okien a dverí pomáha udržiavať ich funkčnosť a predchádzať ich zaseknutiu. Použite silikónový olej alebo mazivo odporúčané výrobcom. Mazanie by sa malo vykonávať minimálne raz ročne alebo podľa potreby.

Plastové okná a dvere – opatrnosť pri ich manipulácii

Pri otváraní a zatváraní plastových okien a dverí buďte opatrní. Vyhýbajte sa prudkým pohybom. Plastové okná a dvere neotvárajte nadmernou silou. Dodržiavajte návod na použitie od výrobcu a zabezpečte, aby sa vaše deti naučili ich správne používať.

Ochrana pred slnečným žiarením

Slnečné žiarenie môže na dlhodobom horizonte poškodiť okná a dvere. V prípade, že sú plastové okná vystavené priamemu slnečnému žiareniu, zvážte inštaláciu žalúzií na okná, ktoré pomôžu minimalizovať účinok slnka na materiál.

Správnou starostlivosťou môžete zabezpečiť, aby vaše plastové okná a dvere zostali funkčné, krásne a efektívne po mnoho rokov. Pravidelné čistenie, údržba tesnení, mazanie mechanizmov, opatrná manipulácia a ochrana pred slnečným žiarením sú kľúčovými faktormi pre ich dlhú životnosť. Pamätajte, že investícia do správnej údržby teraz, vám môže ušetriť čas a peniaze na opravy v budúcnosti.

Naše ďalšie články si môžete prečítať v sekcii blog tu.

Zdroj ilustračného obrázka: freepik.com